Rondleiding Gildes: woonzorglocatie De Es en het Groothandelscentrum Gilde – afbeelding Gildes

Onlangs heeft de Pre-Entree klas een rondleiding gehad op de woonzorglocatie De Es en bij het Groothandelscentrum. Hier hebben de jongeren kennisgemaakt met het ZiNN zorggilde en het GHC Gilde. De twee Gildes zijn beide reguliere BOL Entreeopleidingen voor leerlingen die liever praktisch bezig zijn dan de hele dag in de schoolbanken zitten. De totale opleiding, zowel theorie als praktijk, vindt namelijk plaats op de werkvloer.

 

Onze leerlingen kregen onder het genot van een kop koffie of thee informatie over stagelopen bij De Es en mochten een kijkje nemen in de lesstof en de werkboeken van de Entreeopleiding Dienstverlening en Zorg. Vervolgens hebben de leerlingen een rondleiding gekregen door het woonzorgcentrum en hebben zij vragen kunnen stellen over de werkzaamheden die een stagiaire hier moet doen.

 

Bij het GHC Gilde werd uitleg gegeven over de verschillende Entree richtingen die mogelijk zijn, zoals Verkoop-Retail, Logistiek, Horeca, Bouw en Wonen en Dienstverlening en Zorg. Bij het Groothandelscentrum zijn namelijk veel verschillende soorten bedrijven die deelnemen aan het Gilde door een stageplek en begeleiding op de werkvloer te bieden. Ook worden er regelmatig gastlessen gegeven door werknemers van de bedrijven.

 

Onze leerlingen waren erg enthousiast over de verschillende mogelijkheden bij beide Gildes en een aantal hebben zich zelfs al aangemeld voor de Gilde Entreeopleidingen! Voor meer informatie over Gildes klikt u hier voor De Es en hier voor het GHC Gilde. Wees er snel bij want instroom per februari a.s. is mogelijk.