Kennismaken met… Christiaan (Educatieklas)

Christiaan is op jonge leeftijd met zijn familie naar Spanje verhuisd en is sinds kort weer terug in Nederland. De andere levensstijl is even wennen voor hem; in Nederland zijn veel meer regeltjes die je moet volgen terwijl het er in Spanje allemaal veel ontspannener aan toe gaat. De Educatieklas is dan ook uitermate geschikt voor hem! Hij leert bij Binn’stad zijn Nederlands bij te spijkeren, krijgt structuur en een schoolritme en doet (Nederlandse) werknemersvaardigheden op bij zijn (taal)stage!

Na de herfstvakantie start Christiaan met zijn (taal)stage bij de Albert Heijn in de Oude Ebbingestraat. Uit ervaring is gebleken dat onze jongeren grote sprongen maken in hun spreekvaardigheid en algemene kennis van de Nederlandse taal tijdens hun stages, omdat ze de theorie meteen kunnen toepassen in de praktijk, met allerlei verschillende mensen omgaan en gedwongen Nederlands moeten spreken én allerlei nieuwe woorden horen waarmee ze hun vocabulaire kunnen uitbreiden.

Christiaan wil doorstromen naar het mbo zodra zijn Nederlands voldoende is. Iets met computers lijkt hem wel leuk, misschien een ICT opleiding of multimedia, richting vormgeving.