Op stagebezoek bij… Urvin (Educatieklas)

Op 6 februari is Urvin bij Opleiding Binn’stad gestart bij de Educatieklas. Hij komt van de Nederlandse Antillen en spreekt voornamelijk Papiaments, waardoor zijn beheersing van de Nederlandse taal niet voldoende is o
m al te kunnen starten op een beroepsopleiding. Vorig schooljaar heeft Urvin ook een korte poging gewaagd bij de Educatieklas, maar toen was hij pas net in Nederland en speelden er teveel problemen voor hem om het te kunnen volhouden. Nu heeft hij ondersteuning en woont hij zelfstandig en gaat het erg goed met hem bij Binn’stad.

 

Een week na zijn eerste dag is Urvin gestart met een stage bij de Albert Heijn (Brugstraat). Er is speciaal gekozen voor deze stageplek omdat er veel klantcontact is, waardoor Urvin zijn Nederlandse spreekvaardigheid en vocabulaire in de praktijk kan verbeteren. Ook krijgt hij hier goede ondersteuning van zijn stagebegeleider, Henk-Maarten. Bij de Albert Heijn zijn ze zeer te spreken over Urvin en ook bij Binn’stad merken we dat zijn Nederlands vooruit gaat. “Hij zet zich goed in en is klantvriendelijk,” aldus Henk-Maarten.