Sollicitatieclub

Bij de Sollicitatieclub komen wekelijks jongeren van 16 tot 27 jaar voor sollicitatietraining en bemiddeling naar regulier werk of een BBL-plek (leren en werken). In de afgelopen maand zijn meerdere jongeren succesvol uitgestroomd. Twee mooie voorbeelden ter illustratie:

Lisanne had al een bijbaantje bij Plus Supermarkten toen ze bij Binn’stad kwam. Zij wil na de zomervakantie een nieuwe BBL opleiding gaan volgen en wilde alvast tijdig op zoek gaan naar een BBL plek. Na een oriëntatiegesprek met de jobcoach bleek dat ze het supermarktwerk eigenlijk wel leuk vond en hierin verder wilde groeien. Had ze weleens nagedacht om haar huidige werkgever te vragen om een BBL plek? Nee, daar had Lisanne niet aan gedacht. Er was wel een collega die een BBL plek had, maar ze wist niet of er mogelijkheden voor haar waren. Daarop hebben we contact gezocht met het Accountteam WERK, die in gesprek zijn gegaan met de Plus. En ja hoor, Lisanne heeft een BBL plek aangeboden gekregen! Na de zomervakantie start ze met haar nieuwe opleiding retail op niveau 4 en de BBL plek bij de Plus!

Tim zocht juist een reguliere baan en had hulp nodig bij het solliciteren. Hij heeft onze sollicitatietraining succesvol gevolgd en is bemiddeld naar een baan. Tim heeft een jaarcontract gekregen en werkt nu minimaal 12 uur per week als pizzakoerier!

Kent u ook een jongere die een BBL plek of baan zoekt en hulp kan gebruiken bij het solliciteren? Meld hen aan via de website (klik) zodat ze elke woensdagmiddag (13.30-16.30 uur) kunnen deelnemen aan onze Sollicitatieclub!