Succesverhalen

Hieronder enkele voorbeelden wat wij (tussen de bedrijven) nog meer doen…

Afgelopen zomer kwam er een jongedame bij WIJ Beijum met een probleem: voor haar BBL opleiding had ze een laptop nodig, maar hiervoor had ze (nog) niet de financiële middelen. Vanuit het Jongerenpunt heeft Binn’stad haar en haar werkgever geholpen om de juiste financiële regelingen op te zetten, waardoor deze jongedame én meer uren heeft gekregen én haar laptop vergoed kon krijgen. Jongedame blij, werkgever blij en de ROC blij.

Ook was er contact met ons opgenomen vanuit externe (PGB) begeleiding voor een jongeman zonder startkwalificatie die wel kwalificatieplichtig was. In het verleden had hij twee pogingen gedaan om een AKA diploma (niveau 1, tegenwoordig Entree) te behalen, maar dit was niet gelukt. Het schoolse viel hem te zwaar. Nu was het tijd om of te gaan werken (minimaal 12 uur per week) of toch een opleiding gaan volgen. Na alles door te hebben besproken heeft hij zich aangemeld voor de zomerschool van het Alfa-college ter voorbereiding op een Entreeopleiding, maar dan in BBL (leren en werken) in plaats van BOL. Dat is praktischer en sluit beter aan bij zijn karakter en persoonlijke situatie. Bovendien kan hij op deze manier economisch zelfstandig worden zodat hij met behulp van begeleiding op zichzelf kan gaan wonen. Ook is hij uitgenodigd voor de Sollicitatieclub om zijn cv op te stellen te worden bemiddeld naar een BBL plek.

Onlangs hebben we een jongedame gesproken die via de GKB naar ons was doorverwezen. Zij had nog geen startkwalificatie en werken was op dat moment vanwege haar gezondheid te belastend. Bij Binn’stad heeft ze een oriënterend gesprek gehad over de mogelijkheden. Ze bleek duidelijk behoefte te hebben aan structuur, ook wegens haar gezondheidsproblematiek, en zo is er een plan opgestelt om haar in het komende schooljaar weer terug op de rit te krijgen: ze gaat een traject volgen om aan haar gezondheid en fysieke belastbaarheid te werken en kan daarna starten bij de Educatieklas van Binn’stad om aan haar schoolbaarheid te werken, zodat ze kan uitstromen naar een niveau 2 opleiding.

Heeft u ook vragen of wilt u een casus aan ons voorleggen? Neem contact op met ons via 050-3189449 of kom eens langs.