Bij Opleiding Binn’stad zijn we overtuigd van de capaciteiten van ieder individu. Met onze opleiding wordt het taal- en rekenniveau van de jongere in ongeveer vijf maanden naar niveau 2F gebracht en is hij of zij klaar om in te stromen op MBO niveau 2.

Het traject

De afgelopen jaren hebben we al veel jongeren mogen begeleiden naar de start van een economisch onafhankelijk en succesvol leven. Dit succes is ten eerste natuurlijk te danken aan de inzet van de jongeren, maar ook aan de unieke opzet van ons traject.

Het traject begint met een TOA toets waarin het taal- en rekenniveau wordt getoetst. Op basis van de uitslag wordt samen met de jongere gekeken of de Educatieklas de juiste plek is. Uiteraard wordt er ook persoonlijk met de deelnemer gesproken door een van onze professionele jongerencoaches. In dit gesprek wordt nadrukkelijk stil gestaan bij de motivatie en de ambities. Dit is voor ons heel belangrijk, omdat er ook een match moet komen met mogelijke stageplekken.

Dit traject van Opleiding Binn’stad is opgebouwd uit twee delen, theorie en stage. Wij geloven namelijk dat deze combinatie het beste uit de jongere haalt. ’s Ochtends wordt de nodige theoretische kennis opgedaan door lessen op individueel niveau, gegeven in kleine klassen. ’s Middags kunnen de jongeren de theorie toepassen in de praktijk tijdens het werken op hun stageplek. Tevens krijgen ze op deze manier meer inzicht in datgene wat ze leuk vinden, zodat er later een betere studiekeuze gemaakt kan worden.


Direct aanmelden

Inschrijven

Er is een flexibele in- en uitstroom, waardoor er veelal snel begonnen kan worden. Maar let op! De klassen zijn klein dus vol is vol. Schrijf je daarom nu in!

Aanmelden via het aanmeldformulier of bellen 050 – 318 94 49

Voorwaarden

  • Geen startkwalificatie, wel VMBO of niveau 1 opleiding diploma
  • Volgt op dit moment geen opleiding
  • 18 jaar of ouder
  • Geen studiefinanciering
  • Indien van toepassing, met behoud van uitkering