F. (Educatieklas)

F. is een meisje met autisme dat via haar begeleider bij Opleiding Binn’stad is aangemeld. Ze is een lief en bescheiden meisje dat begeleid woont, en al een aantal jaren geen regulier onderwijs heeft gevolgd. F. is erg creatief en wil graag een opleiding gaan doen richting design en styling.

Ter voorbereiding op het traject bij Binn’stad vond F. een stageplek bij KokoToko, een kledingwinkel met ‘eerlijke waren’ in de binnenstad. Hier was veel ruimte voor haar om te ontwikkelen. Samen hebben we leerdoelen opgesteld waar ze aan kon werken tijdens de stage. Klantencontact was een drempel voor haar, maar ook hierin heeft ze grote stappen gezet. F. vond het iedere keer nog spannend, maar desondanks bleef ze contact met klanten het allerleukst vinden.

Volgend schooljaar gaat. F. de opleiding Servicemedewerker Breed volgen. Omdat ze graag de BBL variant wil doen, hebben we samen met haar gezocht naar een leuke werkplek. Deze hebben we kunnen vinden bij één van onze mooie stagebedrijven: Inspiratiecafé OSO. Hier biedt de eigenaresse mensen de gelegenheid en de ruimte om zich te ontwikkelen op hun eigen tempo. Dit is een mooie plek voor F. omdat iedereen zichzelf mag zijn en er ruimte is voor creativiteit en eigen inbreng. We komen zeker een keer langs voor een heerlijk stuk zelfgemaakte taart van F.!