Joyce

Joyce is een sportieve, actieve vrouw van 52 jaar die na haar laatste job in de retail, toe was aan een carrière switch. Dat is tegenwoordig makkelijker gezegd dan gedaan en Joyce heeft dan ook vele stappen ondernomen om uiteindelijk bij Opleiding Binn’stad te starten als Office Manager i.o. Stilzitten is niet haar ding: ze is een bezige bij en graag een spin het web.

Wat is jouw voortraject Joyce?

“In februari 2019 ben ik gestart bij Opleiding Binn’stad op de werkervaringsplek van office manager. Na jarenlang in de retail gewerkt te hebben en het einde van een jaarcontract in mei 2018, was het voor mij hét moment om terug te kijken op mijn carrière tot nu toe. Voor mij stond het al vrij snel vast dat ik niet wilde terugkeren naar mijn ‘oude’ werkomgeving, maar een nieuwe start wilde maken in een ondersteunende functie. Omdat ik lange tijd zelf als manager gewerkt heb, dacht ik dat deze ervaring juist heel bruikbaar zou zijn om andere managers te  ondersteunen zodat zij het beste uit zichzelf en hun taken zouden kunnen halen. Vanuit mijn netwerk ben ik begonnen met mij te oriënteren in welk werkgebied ik het beste tot mijn recht zou komen. Ik heb o.a. in het onderwijs meekunnen kijken en ook op facilitair gebied interessante gesprekken en meeloopdagen gehad.

Hoe kwam je terecht bij Opleiding Binn’stad?

In oktober 2018 kwam ik voor een kennismakingsgesprek bij Opleiding Binn’stad, waar mij al snel duidelijk werd gemaakt dat trechteren noodzakelijk was om verdere stappen te kunnen ondernemen. Na het gesprek was daar het gevoel dat ik als office manager misschien niet genoeg uitdaging zou hebben. Ondertussen bleef ik op allerlei ondersteunende functies solliciteren, maar mijn werkervaring was niet passend en ik werd daardoor niet uitgenodigd voor gesprekken. In januari nam Sanny Veerkamp van Opleiding Binn’stad weer contact op, omdat ik nog steeds als werkzoekende stond omschreven op mijn LinkedIn pagina. Na een kort gesprek ben ik in februari 2019 toch gestart als office manager. Om mijn kansen op de arbeidsmarkt verder te vergroten leek mij dit een goede stap!

Hoe heb je je kunnen ontwikkelen?

Bij Opleiding Binn’stad heb ik de mogelijkheid gekregen om mij verder te ontwikkelen via de cursus Office Management. Daarnaast heb ik ook mijn BHV gehaald, wat altijd handig is. Ik heb stapjes kunnen maken qua werkzaamheden: o.a. het onderhouden van de website, structuur aanbrengen in het digitale archief , externe werving doen onder bestaande en nieuwe verwijzers en het leiden van het Bijbanen Project. Zo groeide ik in mijn functie en heb daarnaast mijn netwerk flink uit kunnen breiden.

Wat is voor jou de toegevoegde waarde van een WEP?

Na diverse sollicitaties heb ik nu bij de Gemeente Groningen op de afdeling Contractmanagement een baan gevonden als management assistent. Daar zal ik vanaf juni 2019 in een nieuwe functie het hoofd van de afdeling en de contractmanagers gaan ondersteunen. Dit was niet gelukt zonder mijn werkervaringsplek bij Opleiding Binn’stad. Een perfecte manier om aan een carrière switch te werken. Bovendien ook een mooi voorbeeld hoe je met investeren in jezelf via een werkervaringsplek je kansen op de arbeidsmarkt werkelijk vergroot! Ik wil Opleiding Binn’stad dan ook bedanken voor alle steun, de prettige werkomgeving en vooral ook voor de kansen die ze hebben geboden!”


Lynn

Lynn is een spontane jongedame van 23 jaar uit Winschoten. Ze is in schooljaar 2016/2017 gestart met de opleiding secretaresse, niveau 3/4. Lynn heeft gekozen voor de BBL-variant, omdat ze er niet van houdt om in de schoolbanken te zitten. Ze is veel liever praktisch bezig. In het verleden heeft ze een opleiding Sport en Bewegen gedaan, wat goed aansluit bij haar hobby volleyball, maar helaas moest ze dit opgeven vanwege een blessure. Vervolgens heeft ze bij verschillende werkgevers in de detailhandel gewerkt en heeft er nu voor gekozen om weer naar school te gaan. Bij Opleiding Binn’stad heeft ze een werkervaringsplek als secretaresse in opleiding.

Waarom heb je gekozen voor een werkervaringsplek, Lynn?

“Nadat ik tot de conclusie was gekomen om weer te starten met mijn opleiding heb ik contact opgenomen met GOA Publiek, omdat een vriendin van mij bij hen werkt en jongeren kunnen detacheren op leer-werkplekken in de publieke sector.” Lynn vertelt kort dat ze via GOA een aantal sollicitatiegesprekken heeft gehad, maar ondanks de goede gesprekken werd er steeds iemand met relevante werkervaring boven haar verkozen. Dus werd het tijd om verder te kijken en toen heeft haar leerlingbegeleider van GOA Publiek haar gewezen op een werkervaringsplek bij Opleiding Binn’stad. “Dat leek me een mooie plek om ervaring op te doen en vervolgens uit te stromen naar een BBL plek,” licht ze toe.

En binnen 3 maanden heb je een betaalde baan bemachtigd!

“Ja! Ik kreeg begin januari te horen dat ik was aangenomen bij de Rijksuniversiteit Groningen, op de afdeling Letteren. Omdat het om een BBL plek ging, startte het pas in februari en aangezien ik het zo naar mijn zin had bij Binn’stad, heb ik de maand januari gewoon afgemaakt en zo kon in mijn opvolger alvast een beetje inwerken.”

Wat heb je geleerd bij je WEP?

“Veel zelfstandigheid. In de detailhandel werk je ook wel zelfstandig, maar op een andere manier. Nu was ik onderdeel van een team, maar tegelijkertijd had ik ook veel taken die ik zelfstandig moest uitvoeren. En agenda beheer, notuleren en andere secretariële zaken.” Na even nadenken schiet Lynn nog iets te binnen. “En Excel! Ik heb gratis een Excel cursus mogen volgen en daar pluk ik nu nog de vruchten van!”

Vind je dat een werkervaringsplek in het algemeen toegevoegde waarde heeft?

“Dat vind ik lastig. Ik heb er een beetje een dubbel gevoel over, want ik heb van anderen gehoord dat er ook weleens misbruik wordt gemaakt van mensen met een werkervaringsplek. Dat ze als een gratis kracht worden gezien, veel werk moeten verrichten en weinig begeleiding krijgen. Maar ik heb echt fijne herinneringen aan mijn tijd bij Binn’stad,” vertelt Lynn. “Er waren meerdere mensen met een WEP en twee anderen begonnen binnen dezelfde maand als ik. We werden meteen goed opgevangen en kregen de gehele WEP goede begeleiding. Ook hadden we wekelijkse voortgangsgesprekken en één-op-één sollicitatietraining. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat een WEP toegevoegde waarde heeft, maar je moet wel goede begeleiding en een leuk team krijgen. Ik kijk tevreden terug op mijn tijd bij Opleiding Binn’stad.”

Wat zou je zeggen als iemand een WEP overweegt?

“Persoonlijk vind ik dat als je kunt werken je die kans moet aangrijpen. Een werkervaringsplek is daarin niet anders. Vooral als je een uitkering ontvangt kan dit een goede investering in jezelf zijn. Voor mij geldt ook dat ik door de WEP een beter beeld heb gekregen van het werkveld.” Lynn was net gestart met haar opleiding toen ze begon met haar WEP en omdat het om één lesdag in de week ging, had ze nog niet veel lessen gehad. In de praktijk leer je ook veel sneller. “Er is veel tijd en energie in mij geïnvesteerd en ik merk echt dat ik veel heb geleerd. Ik denk niet dat ik aangenomen was bij mijn huidige baan zonder deze WEP.”